Eduzone | Regals tecnològics de Nadal per a nens
1888
post-template-default,single,single-post,postid-1888,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,header_top_hide_on_mobile,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Regals tecnològics de Nadal per a nens

Regals tecnològics de Nadal per a nens

Idees pràctiques

Per Montse Pedrós

A hores d’ara de l’any, gran part dels adults de tot el món, i gairebé la totalitat dels nens, tenim el cap posat en les festes nadalenques que estan per començar. Preparatius, regals, menjars, compres, trobades, viatges i un munt d’altres qüestions que hem de planificar acaben de prendre forma en aquests dies.

Per donar un cop a l’hora d’assessorar els més petits sobre quin regal triar o simplement persorprendre’ls,us proposem una llista d’idees tecnològiques que podrien ajudar-vos a tancar llistes.

Joctrònica i teledirigits

En totes les webs consultades sobre “Joctrònica” ens trobem en primer lloc amb la marca Lego, que ha desenvolupat una àmplia oferta en joguines robòtics amb els quals els nens aprenen programació, electrònica i mecànica.

Tot i que els preus d’aquest tipus de joguines solen ser també més elevats, trobem opcions a partir dels 75 €. I si el nostre petit Einstein és un apassionat de la tecnologia i aquest serà el nostre “regal estrella”,ens podem llançar a Lego WeDo 2.0.(159,90 €).

Lego ho descriu així: “Lego WeDo 2.0 és el kit de programació de 280 peces per a construir robots sense fil. Inclou sensors de moviment i inclinació per instal·lar-los en els robots i programar el seu comportament de forma remota”. Els nens a partir de 3 anys podran construir i programar els seus propis robots a través d’una interfície que s’adapta al nivell de l’usuari. A més, utilitza un llenguatge senzill que permet manejar arrossegant i deixant anar blocs.

Diverses webs especialitzades recomanen també el kit STEM Mbot de Makeblock. Funciona també amb un programari d’arrossegar i deixar anar i està basat en Scratch 2.0 (un llenguatge de programació gratuït i una comunitat online per crear històries interactives, jocs i animacions) el que facilita l’aprenentatge per programar i controlar el robot més de ser més econòmic que el kit de Lego (85€), el cos mecànic del mBot és compatible amb la plataforma Makeblock i moltes peces de Lego,mentre que les peces electròniques es desenvolupen basant-se en el sistema de codi obert d’Arduino, el que fa possible que mBot tingui una extensibilitat infinita.

Es dóna el cas, d’altra banda, que tant WeDo com mBot tenen les seves versions per a aplicar-se en l’ensenyament de robòtica a les aules,de manera que podria ser també un regal interessant per a un professor…

De la web Frikids, ens vam quedar amb la recomanació de Mr Plint & Galaxio, una joguina real basat en una sèrie de dibuixos animats que emet Neox Kids i que pot integrar-se en l’entorn virtual a través de la corresponent aplicació. Elements físics, elements virtuals i elements creatius fan de Mr Plint un regal molt complet per als més petits.

Pel que fa a les joguines electròniques amb radiocontrol,ens centrarem en un parell d’idees sobre drones,un altre dels regals més desitjats pels petits. De nou, tornem a passar-nos per Lego, aquest cop amb una proposta més assequible.

Destaquem El Brickdrone de Lego (69,30 €) perquè ens sembla interessant que, alhora que el nen pot divertir pilotant eldron,que inclou una càmera, Lego proposa que s’involucri en la creació i la construcció del propi joguina: 1″plus” a l’hora de desenvolupar la sevacreativitat;ajudar a entendre com funcionen aquests aparells i una manera d’assegurar més usos que els que tindria un dron corrent, pel que la seva vida útil pot perllongar-se.

D’altra banda, hi trobareu una amplíssima oferta de drones d’iniciació en qualsevol plataforma de compra, web especialitzada o grans magatzems a partir d’uns 40 € de preu.Podeu fer una ullada a RCTecnic, El Corte Inglés o anar directament a Amazon.

Realitat virtual

Un altre dels regals més presents a les cartes als Reis Mags serà segur algun dispositiu de realitat virtual o ulleres 3D. Un regal tecnològic bastant barat i que pot guanyar-se el cor de qualsevol nen si encertem amb el contingut.

Hi ha ulleres de realitat virtual que són suports per al mòbil a la venda en totes les superfícies comercials. La forquilla de preus abasta des de 11 euros per solucions com la VR Box,fins als 50 € per altres més sofisticades com la VR Entertaiment amb volant i compatible amb iOS iPhone i Android.

De les recomanacions que fa Gripaus i Princeses per apps de realitat virtual,ens quedem sense dubte amb Google Expeditions,potser un dels millors projectes educatius de realitat virtual que existeixen en l’actualitat. A través d’aquesta aplicació els nens poden viatjar als llocs més remots del món i experimentar el que se sent nedant entre foques en l’oceà àrtic o visitant les piràmides d’Egipte.

Si us interessa aquest tipus de regal, trobareu infinitat d’aplicacions interactives per a experiències de realitat virtual, algunes gratuïtes,adaptades a qualsevol edat ia la personalitat del vostre fill, de manera que el regal d’unes ulleres virtuals pot ser un encert en qualsevol cas.

Videojocs per a PS4

Finalment, i per no saltar-nos el més obvi, un repàs ràpid als videojocs que seran un “must” aquest Nadal. Parlem exclusivament dels jocs de la consola PlayStation4, que és la més comuna a les llars espanyoles i d’un perfil de jugador molt “mainstream”.

El FIFA2019 és el videojoc estrella per als nens més futbolers que, probablement, ja han gaudit tot l’any amb el FIFA2018.

Més pensat per a adolescents,les plataformes i centres comercials promocionen la venda del videojoc de Spiderman, basat en el personatge de Marvel, el llançament va tenir lloc el setembre passat i que ha rebut bones crítiques per part d’usuaris i especialistes.  

Un altre dels videojocs que més apareixeran sota l’arbre de Nadal i que pot servir per passar una tarda en família és el karaoke d’OT (Operación Triunfo),una opció que encantarà a fans de totes les edats.

Per a jugadors més petits, a partir de 7 anys,el que més sona és el videojoc Spyro reignited Trilogy,la volta de la aventures del petit drac violeta en tres jocs originals: Spyro the Dragon, Spyro 2: A la recerca dels Talismans i Spyro: l’any del drac.

“Passarem paraula” per no haver de parlar llargament de Fortnite… que segur serà un dels videojocs més presents en totes les cases aquest Nadal.

Sense més, Bones Festes!%d bloggers like this: